KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jemné čokoládové jednohubky potřebujeme tyto suroviny: • 300 g čokolády na vaření • 100 g moučkového cukru • 50 g másla • 2 žloutky • nastrouhaná kůra z půlky pomeranče • 1 sáček černého čaje • 125 ml vody • půl hrnku prosátého holandského kakaového prášku na obalení • alobal Recept jemné čokoládové jednohubky připravíme takto:
Vodu přivedeme k varu, zalijeme čajový sáček, necháme 3 minuty louhovat a pak vecháme vychladnout. Změklé máslo, žloutky a prosátý cukr utřeme do pěny a přidáme pomerančovou kůru. Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Chladný čaj a rozpuštěnou čokoládu vmícháme do máslové směsi a necháme lehounce ztuhnout - tak, aby šla natírat. Obdélníkovou nebo čtvercovou formu vyložíme alobalem, čokoládovou směs rozetřeme do formy do výšky 2 cm a dáme do ledničky ztuhnout. Pak nakrájíme na čtverečky asi 3x3 cm a obalíme je v prosátém kakaovém prášku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jemné čokoládové jednohubky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: medovo-čokoládové hrušky, čokoládové jednohubky i, čokoládové pralinky, čokoládové koláčky s náplní, čokoládové fondue s jahodami, jemné máslové cukroví, čokoládové košíčky, čokoládové muffiny, banánové jednohubky, čokoládové tyčinky jemné čokoládové jednohubky, recept, sladkosti |