KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jarní chřestový salát

Kategorie: saláty

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jarní chřestový salát potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 gramů chřestu
   • 100 gramů hrášku (čerstvého nebo sterilovaného)
   • 2 uvařená na tvrdo vejce
   • 1 lžíce řeřichy
   • 2 lžíce majonézy
   • 150 ml jogurtu
   • 1 svazeček pažitky
   • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
   • 1 lžíce citronové šťávy
   • sůl
   • pepř
   • cukr
Recept jarní chřestový salát připravíme takto:
Chřest umyjeme, oloupeme a vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě. Po scezení ho nakrájíme na kousky. Hrášek buď sterilovaný slijeme nebo čerstvý 5 minut povaříme a přidáme k chřestu. Majonézu, jogurt, citronovou šťávu, koření, petrželku a pažitku smícháme, vzniklou zálivkou zalijeme chřest s hráškem, posypeme ho nasekanými nakrájenými vejci a řeřichou. Pokud někdo musí mít všude aspoň kousek masa, tak zde se do salátu hodí přidat i napřiklad asi 100 gramů nakrájené sunky.





jarní chřestový salát, recept, saláty


©2024KucharkaRecepty.cz