KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jarní chřestový salát potřebujeme tyto suroviny: • 500 gramů chřestu • 100 gramů hrášku (čerstvého nebo sterilovaného) • 2 uvařená na tvrdo vejce • 1 lžíce řeřichy • 2 lžíce majonézy • 150 ml jogurtu • 1 svazeček pažitky • 1 lžíce nasekané zelené petrželky • 1 lžíce citronové šťávy • sůl • pepř • cukr Recept jarní chřestový salát připravíme takto:
Chřest umyjeme, oloupeme a vaříme čtvrt hodiny v osolené vodě. Po scezení ho nakrájíme na kousky. Hrášek buď sterilovaný slijeme nebo čerstvý 5 minut povaříme a přidáme k chřestu. Majonézu, jogurt, citronovou šťávu, koření, petrželku a pažitku smícháme, vzniklou zálivkou zalijeme chřest s hráškem, posypeme ho nasekanými nakrájenými vejci a řeřichou. Pokud někdo musí mít všude aspoň kousek masa, tak zde se do salátu hodí přidat i napřiklad asi 100 gramů nakrájené sunky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jarní chřestový salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: salát sněžanka, rajčatový salát s kousky pečeného masa, bramborový salát s fazolemi, brazilský bramborový salát, tyrolský zelný salát, salát z červeného zelí ii, rajčatový salát s rokfórem, paprikový salát s jogurtovou zálivkou, hovězí salát, bramborový salát s ředkvičkami a sýrem feta jarní chřestový salát, recept, saláty |