Japonská sleďová polévkaKategorie: polévky, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu: Na recept japonská sleďová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 6 kousků filé z nesolených sleďů • 125 ml rybího vývaru • 1 lžička soli • 2 lžičky polévkového koření • 1 lžička vegety • 6 žampiónů • 20 lístků čerstvého špenátu • 1 citrón Recept japonská sleďová polévka připravíme takto: Kousky rybího filé rozkrojíme podélně napůl, posolíme, stočíme, upevníme párátkem a vložíme na 2-3 minuty do vařící vody. Potom vyjmeme a uložíme v teple. Žampiony oloupeme a odkrojíme nožičky. Vršky hlaviček několikrát nařízneme a pokapeme polévkovým kořením. Špenát opláchneme a odstraníme stopky. Z citrónu odkrojíme 6 tenkých proužků kůry asi 4 x 0,5 cm. Vývar a sůl přivedeme k varu, podle chuti dokořeníme, přidáme houby a vaříme 3 minuty. Během této doby ponoříme listy špenátů do vařící polévky na pár vteřin, než změknou. Do každého talíře dáme 2 kousky ryby, 1 žampión a několik lístků špenátu spolu s jedním proužkem citrónové kůry, přelijeme vařícím vývarem a ihned podáváme.
japonská sleďová polévka, recept, polévky |