Janovská polévkaKategorie: polévky, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept janovská polévka potřebujeme tyto suroviny: • 100 g kuchyňsky upravené sépie • 100 g masa z mušlí • 100 g krevet • 200 ml bílého vína • 1 červená paprika • 1 menší konzerva oloupaných rajčat • 1 cibule • 1 svazek jarní cibulky • 2 stroužky česneku • 100 g nudlí do polévky • 4 lžíce olivového oleje • 750 ml masového vývaru • sůl • pepř • 1 bobkový list • 2 hřebíčky • 1 lžíce nasekané bazalky • svazek pažitky Recept janovská polévka připravíme takto: Na rozpáleném oleji osmahneme v česnek se solí, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a krátce osmahneme. Dále přidáme sépii, maso z mušlí, krevety a rajčata z konzervy, zalijeme bílým vínem a masovým vývarem a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme bobkový list, hřebíčky a nudle do polévky a vaříme dalších 5 minut. Nakonec osolíme, dochutíme pepřem a nasekanou bazalkou, posypeme pažitkou a podáváme.
janovská polévka, recept, polévky |