KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Janovská polévka

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept janovská polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g kuchyňsky upravené sépie
   • 100 g masa z mušlí
   • 100 g krevet
   • 200 ml bílého vína
   • 1 červená paprika
   • 1 menší konzerva oloupaných rajčat
   • 1 cibule
   • 1 svazek jarní cibulky
   • 2 stroužky česneku
   • 100 g nudlí do polévky
   • 4 lžíce olivového oleje
   • 750 ml masového vývaru
   • sůl
   • pepř
   • 1 bobkový list
   • 2 hřebíčky
   • 1 lžíce nasekané bazalky
   • svazek pažitky
Recept janovská polévka připravíme takto:
Na rozpáleném oleji osmahneme v česnek se solí, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a krátce osmahneme. Dále přidáme sépii, maso z mušlí, krevety a rajčata z konzervy, zalijeme bílým vínem a masovým vývarem a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme bobkový list, hřebíčky a nudle do polévky a vaříme dalších 5 minut. Nakonec osolíme, dochutíme pepřem a nasekanou bazalkou, posypeme pažitkou a podáváme.





janovská polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz