![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,25 l mléka • 0,25 l šlehačkové smetany • 3 žloutky • 1 vejce • 0,25 l ovocné dřeně • 125 g cukru • balíček vanilkového cukru • 1 lžička maizeny • 1 ztužovač šlehačky Recept italská zmrzlina připravíme takto:
Vyšleháme žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu, na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu, hned odstavíme a za stáleho míchání necháme vychladnout. Šlehačkovou smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha a opatrně zamícháme do studeného ovocného krému. Naplníme do vhodných formiček a dáme zmrazit do mrazáku. Během první hodiny ještě dvakrát promícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Italská zmrzlina nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jahodová zmrzlina ii, jahodová zmrzlina, domácí smetanová zmrzlina s jahodami, kiwi zmrzlina, třešňová zmrzlina, ovocná zmrzlina, domácí smetanová zmrzlina s borůvkami, domácí jahodová zmrzlina, jahodová vodová zmrzlina, domácí banánová zmrzlina italská zmrzlina, recept, sladkosti |