KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept holub s hráškovým pyré potřebujeme tyto suroviny: • 2 holubi • 4 plátky pancety (anglické slaniny) • 3 dcl portského vína • 100 g másla • 250 g loupaného hrášku • 100 g vlašského ořechu • 2 lžíce hladké mouky • 1 vejce • 1 menší cibule • sůl • pepř • tymián • olej na smažení Recept holub s hráškovým pyré připravíme takto:
Holuby vykostíme tak, že odřízneme prsíčka a stehýnka, z prsou stáhneme kůži, lehce osolíme a opepříme. U stehýnek vykostíme vrchní stehenní kost, okořeníme tymiánem a zabalíme do pancetty. Trup, křídla a odřezky schováme a můžeme použít třeba na vývar. Holubí prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a rozemletých ořeších. Hráškového pyré připravíme tak, že na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Pak přidáme zbytek syrového másla a rozmixujeme na jemné pyré. Nyní už jen na pánvi rozpálíme olej a připravená holubí prsíčka i stehýnka osmažíme. Pak maso vyjmeme z pánve a uložíme do tepla na savý ubrousek. Do výpeku po mase přilijeme portské víno a za stálého míchání zredukujeme na polovinu, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s čerstvým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holub s hráškovým pyré nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí na hráškovém pyré holub s hráškovým pyré, recept, speciality |