KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hnětynky

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hnětynky potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g polohrubé mouky
   • 250 g másla
   • 125 g moučkového cukru
   • 125 g cukru jemná krupice
   • 3 vejce
   • 1 balíček vanilkového cukru
   • 2 lžíce rumu
   • citronová kůra půlky citronu
   • 1 lžička prášku do pečiva
   • na polevu: 200 g moučkového cukru + 1 lžíce horké vody + 3 lžíce rumu
   • na ozdobu: cukrové lístečky + kvítky + holubičky + srdíčka aj.
Recept hnětynky připravíme takto:
Máslo a vejce vyndáme z ledničky cca 1-2 hodiny předem, aby měly pokojovou teplotu. Rozměklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme žloutky. Pak vmícháme rum, vanilkový cukr a citronovou kůru a opatrně přidáme z bílků ušlehaný sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Kulaté formičky na hnětynky (formičky na pizzu) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Lžící do nich opatrně dáme těsto - tak do 1 cm výšky. Pečeme v předehřáté troubě při cca 150°C asi půl hodiny (při pečení se těsto rovnoměrně rozteče a trochu vyskočí).





hnětynky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz