Hanácká kapustnicaKategorie: polévkyHodnocení receptu:   Na recept hanácká kapustnica potřebujeme tyto suroviny: • 250 g kysaného zelí • 150 g moravské klobásy • 20 g sušených hub • 100 g sušených švestek bez pecek • 1 dl mléka • 1 dl sladké smetany • 1 velká cibule • 20 g hladké mouky • 20 g tuku • sladká mletá paprika • 1 bobkový list Recept hanácká kapustnica připravíme takto: Nakrájené kyselé zelí zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka. Sušené houby a švestky uvaříme každé zvlášť v co nejmenším množství vody do měkka. Měkké houby a švestky i s vodou, v níž se vařili, přidáme k zelí. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme mletou papriku a mouku rozmíchanou v mléce a povaříme do měkka. Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a smetanu, podle chuti osolíme a necháme krátce přejít varem.
hanácká kapustnica, recept, polévky |