KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzský chřest

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzský chřest potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 sklenice chřestu
   • 1 smetana ke šlehání (na vaření)
   • 1 žloutek
   • 4 plátky šunky
   • tvrdý sýr
   • kousek másla
   • sůl
Recept francouzský chřest připravíme takto:
Chřest scedime a rovnoměrně rozdělíme na pět dílů. Každý díl zabalíme do plátku šunky, položíme vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme ve smetaně rozšlehanými žloutky s troškou soli a necháme v troubě zapéct, než smetana nebude téct, když se mísa nakloní. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme. Podáváme samotné jako předkrm nebo s chlebem jako lehkou večeři.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský chřest nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

chřestová omeleta se žampiony, raci vaření s chřestem, chřest s česnekem a kapary, chřest zapečený se šunkou a mozzarellou, chřestové rolky s lučinou



francouzský chřest, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz