FlorentinkyKategorie: sladkosti, cukrovíHodnocení receptu: Na recept florentinky potřebujeme tyto suroviny: • 50 g másla • 50 g cukru • 50 g medu • 150 g sekaných mandlí • 100 g tmavé čokoládové polevy Recept florentinky připravíme takto: Máslo, cukr a med rozehřejeme na mírném ohni a vaříme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pak přidáme sekané mandle a povaříme asi 3 minuty. Na plech vyložený pečícím papírem pak uděláme lžící hromádky, vytvarujeme placičky a pečeme v troubě předehřáté na 200°C po dobu 8 minut. Pak necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni a Florentinky do ní vždy ponoříme jednou stranou. Po ztuhnutí můžeme podávat.
florentinky, recept, sladkosti |