KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Florentinky

Kategorie: sladkosti, cukroví

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept florentinky potřebujeme tyto suroviny:

   • 50 g másla
   • 50 g cukru
   • 50 g medu
   • 150 g sekaných mandlí
   • 100 g tmavé čokoládové polevy
Recept florentinky připravíme takto:
Máslo, cukr a med rozehřejeme na mírném ohni a vaříme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pak přidáme sekané mandle a povaříme asi 3 minuty. Na plech vyložený pečícím papírem pak uděláme lžící hromádky, vytvarujeme placičky a pečeme v troubě předehřáté na 200°C po dobu 8 minut. Pak necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni a Florentinky do ní vždy ponoříme jednou stranou. Po ztuhnutí můžeme podávat.





florentinky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz