KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Fettucine

Kategorie: speciality, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept fettucine potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g širokých nudlí
   • 8 plátků kuřecích prsíček
   • 2 paprikové lusky
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 2 rajčata
   • 2 jablka
   • 50 g másla
   • pepř
   • sůl
Recept fettucine připravíme takto:
Nudle uvaříme v osolené vodě. Na pánvi zpěníme na polovině másla nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a nahrubo nastrouhaný česnek, opepříme a za stálého míchání opékáme. Jakmile začne česnek zlátnout, odstavíme pánev z plotny. Uvařené nudle scedíme a necháme odkapat. Pak je přidáme do pánve, vmícháme nadrobno nakrájená čerstvá rajčata, řádně promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli dojít. Na druhé pánvi opečeme na zbytku másla z obou stran kuřecí prsíčka, osolíme a mírně opepříme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Opečeme je na tuku, na němž se peklo maso. Potom na třetí pánvi na arašídovém oleji opečeme plátky mandlí. Jakmile začnou růžovět, odstavíme je z plotny. Při podávání na každý talíř dáme porci nudlí, na ně položíme plátky masa, na ně plátky jablek a vše posypete mandlemi.





fettucine, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz