KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept cuketová bábovka potřebujeme tyto suroviny: • 540 g polohrubé mouky • 340 g oloupané cukety • 400 g cukru krupice • 3 vejce • 230 ml oleje • 2 lžíce kakaového prášku • 3/4 balíčku prášku do pečiva • jemně nastrouhaná kůra z půlky citronu • máslo na vymazání • hrubá mouka na vysypání • moučkový cukr Recept cuketová bábovka připravíme takto:
Cuketu nastrouháme najemno, necháme chvíli stát (aby pustila vodu) a pak z ní vymačkáme přebytečnou vodu. Do velké mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovu kůrou a vešleháme olej. Směs přilijeme k mouce a vymícháme hladké těsto, do kterého přidáme cuketu a pak zlehka po částech vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Třetinu těsta oddělíme a vmícháme do ní prosáté kakao. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve do ní nalijeme asi 4 cm vysokou vrstvu světlého těsta. Na ni rozdělíme lžící kolem dokola formy přibližně třetinu kakaového těsta. Na něj nalijeme zbylé světlé těsto a vršek uhladíme. Lžící na něj naneseme zbylé kakaové těsto, které pomocí vidličky mírně promícháme se světlým těstem (či spíše tmavé těsto vidličkou zatlačíme do světlého) a vršek opět uhladíme. Dáme do předehřáté trouby a pečeme nejprve 12 minut při 180°C, pak teplotu zmírníme na 160°C a bábovku dopečeme (asi 50 minut). Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem . V naší kuchařce bylo kromě receptu Cuketová bábovka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třešňová bábovka, tvarohová bábovka ii, hrušková bábovka, ukrajinská višňová bábovka, šlehačková bábovka, banánová bábovka, maková bábovka, maková bábovka s kefírem, pudinková bábovka, cuketová bábovka cuketová bábovka, recept, sladkosti |