KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept cmunda po kaplicku potřebujeme tyto suroviny: • 600 g brambor • asi 150 g hladké mouky • 1 vejce • sůl • pepř • mletý kmín • majoránka • 3 stroužky česneku • mléko • tuk na smažení • na zelí: 500 g kysaného zelí + 1 syrový brambor • 500 g uzeného masa Recept cmunda po kaplicku připravíme takto:
Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek a koření a promícháme. Pokud chceme cmundu sytější, přidáme horké mléko a dohustíme hladkou moukou. Ze směsi tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném tuku. Uzené maso uvaříme nebo rozpaříme - dle druhu masa. Zelí podlijeme trochou vody (pokud je kyselejší, propláchneme vodou) a uvaříme do měkka. Během vaření přidáme najemno nastrouhaný malý brambor a promícháme. Dochutíme solí a cukrem, pokud je to potřeba. V naší kuchařce bylo kromě receptu Cmunda po kaplicku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slezská cmunda ( bramborák ) cmunda po kaplicku, recept, hlavní jídla |