KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Císařský trhanec

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept císařský trhanec potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g polohrubé mouky
   • 125 ml mléka
   • 6 vajec
   • 1 lžíce vanilkového cukru
   • 100 g rozinek
   • sůl
   • máslo
   • moučkový cukr
Recept císařský trhanec připravíme takto:
Rozšleháme mléko, žloutky se solí a vanilkový cukr. Přimícháme polohrubou mouku a přidáme rozinky, které jsme nakrátko namočili do teplé vody a osušili. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a vmícháme do těsta. Máslo rozehřejeme v pekáči, těsto do něj nalijeme a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 20 minut. Po dvaceti minutách vyndáme z trouby, těsto natrháme na větší kousky, obrátíme a znovu dáme péct po druhé straně. Nakonec trhanec dostatečně posypeme moučkovým cukrem. Cukr by se měl v pekáči ještě trošku roztavit.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Císařský trhanec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

trhanec s borůvkami, třešňový trhanec, višňový trhanec



císařský trhanec, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz