KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept císařský trhanec potřebujeme tyto suroviny: • 250 g polohrubé mouky • 125 ml mléka • 6 vajec • 1 lžíce vanilkového cukru • 100 g rozinek • sůl • máslo • moučkový cukr Recept císařský trhanec připravíme takto:
Rozšleháme mléko, žloutky se solí a vanilkový cukr. Přimícháme polohrubou mouku a přidáme rozinky, které jsme nakrátko namočili do teplé vody a osušili. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a vmícháme do těsta. Máslo rozehřejeme v pekáči, těsto do něj nalijeme a dáme péci do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 20 minut. Po dvaceti minutách vyndáme z trouby, těsto natrháme na větší kousky, obrátíme a znovu dáme péct po druhé straně. Nakonec trhanec dostatečně posypeme moučkovým cukrem. Cukr by se měl v pekáči ještě trošku roztavit. V naší kuchařce bylo kromě receptu Císařský trhanec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: trhanec s borůvkami, třešňový trhanec, višňový trhanec císařský trhanec, recept, sladkosti |