KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chřestové rizoto s tyrolským špekem potřebujeme tyto suroviny: • rýže • tyrolský špek • šalotka • zelený chřest • bílé víno • olivový olej • máslo • strouhaný parmezán Recept chřestové rizoto s tyrolským špekem připravíme takto:
V kastrůlku na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a orestujeme. Pak zalijeme vínem a zprudka odpaříme alkohol a vinné aroma. Po odvaření vína přidáme oloupaný a nakrájený zelený chřest, orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme horkou vodu - jen tolik, aby se rýže stále vařila ve vlastní štávě a průbežně mícháme a kontrolujeme. Pokud je již rýže "al dente", odvaříme vodu a přidáme olivový olej, máslo a strouhaný parmezán a dlouho mícháme, dokud nezískáme krémovou, jednolitou směs. Rizoto po vymíchaní necháme ještě minutu odpočinout. Podáváme s proužky tyrolského špeku a zakapeme olivovým olejem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestové rizoto s tyrolským špekem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto quattro formaggi, banánové rizoto po orientálsku chřestové rizoto s tyrolským špekem, recept, speciality |