KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chřestové rizoto s tyrolským špekem

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chřestové rizoto s tyrolským špekem potřebujeme tyto suroviny:

   • rýže
   • tyrolský špek
   • šalotka
   • zelený chřest
   • bílé víno
   • olivový olej
   • máslo
   • strouhaný parmezán
Recept chřestové rizoto s tyrolským špekem připravíme takto:
V kastrůlku na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a orestujeme. Pak zalijeme vínem a zprudka odpaříme alkohol a vinné aroma. Po odvaření vína přidáme oloupaný a nakrájený zelený chřest, orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme horkou vodu - jen tolik, aby se rýže stále vařila ve vlastní štávě a průbežně mícháme a kontrolujeme. Pokud je již rýže "al dente", odvaříme vodu a přidáme olivový olej, máslo a strouhaný parmezán a dlouho mícháme, dokud nezískáme krémovou, jednolitou směs. Rizoto po vymíchaní necháme ještě minutu odpočinout. Podáváme s proužky tyrolského špeku a zakapeme olivovým olejem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestové rizoto s tyrolským špekem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

rizoto quattro formaggi, banánové rizoto po orientálsku



chřestové rizoto s tyrolským špekem, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz