Chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkemKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem potřebujeme tyto suroviny: • 500 g chřest bílý • 50 g másla • 200 ml šlehačky • 1 citrón • 1 kávová lžička lanýžového oleje • sůl • cukr Recept chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem připravíme takto: Chřest oloupeme a asi 1 cm od konce odřízneme. Půl litru vody přivedeme do varu, osolíme a lehce osladíme. Do vody vložíme chřest s plátkem citrónu a vaříme do měka. Ušleháme polovinu šlehačky. Chřest vyjmeme a oddělíme asi čtyř centimetrové špičky, zbytek nakrájíme na malé kousky a dáme zpět s druhou polovinou šlehačky. Plátek citrónu vyjmeme. Vše lehce povaříme, pak rozmixujeme ponorným mixerem a dochutíme solí. Máslo nakrájíme na malé kostičky a důkladně zamixujeme do polévky. Podáváme v šálku na capuccino. Před podáním ozdobíme dvěma chřestovými špičkami, lžičkou ušlehané šlehačky a to vše pokapeme lanýžovým olejem.
chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem, recept, polévky |