KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g chřest bílý
   • 50 g másla
   • 200 ml šlehačky
   • 1 citrón
   • 1 kávová lžička lanýžového oleje
   • sůl
   • cukr
Recept chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem připravíme takto:
Chřest oloupeme a asi 1 cm od konce odřízneme. Půl litru vody přivedeme do varu, osolíme a lehce osladíme. Do vody vložíme chřest s plátkem citrónu a vaříme do měka. Ušleháme polovinu šlehačky. Chřest vyjmeme a oddělíme asi čtyř centimetrové špičky, zbytek nakrájíme na malé kousky a dáme zpět s druhou polovinou šlehačky. Plátek citrónu vyjmeme. Vše lehce povaříme, pak rozmixujeme ponorným mixerem a dochutíme solí. Máslo nakrájíme na malé kostičky a důkladně zamixujeme do polévky. Podáváme v šálku na capuccino. Před podáním ozdobíme dvěma chřestovými špičkami, lžičkou ušlehané šlehačky a to vše pokapeme lanýžovým olejem.





chřestové capuccino s lanýžovým olejíčkem, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz