KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Calamari alla napoletana

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept calamari alla napoletana potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg kalamárů
   • 1 kg spařených a oloupaných rajčat
   • 4 cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 4 cayenské papričky
   • 3 dcl červeného vína
   • 3 lžíce v soli naložených kapar
   • 2 lžíce nasekané ploché petržele
   • 1 dcl olivového oleje
   • sůl
   • čerstvě mletý pepř
Recept calamari alla napoletana připravíme takto:
Kalamáry opereme pod tekoucí vodou, odstraníme hlavu s chapadly, tělo podélně rozkrojíme, výjmeme vnitřnosti a eventuelní vnitřní i vnější blánu. Z hlavy odtraníme oči, "zobák" a z opačného konce tohoto vyřízneme tuhou propulsní hrupavčitou trubici. Těla očistěných kalamárů na řežeme na centimetrové pásky. V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přídáme oloupané celé stroužky česneků, kapary a víno a vaříme téměř do vypaření. Pak přidáme kalamáry včetně celých očistěných hlav, sůl, pepř, papričky a vaříme asi 1,5 hodiny. Těsně před podáváním odstraníme stroužky česneku, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.





calamari alla napoletana, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz