Calamari alla napoletanaKategorie: speciality, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept calamari alla napoletana potřebujeme tyto suroviny: • 2 kg kalamárů • 1 kg spařených a oloupaných rajčat • 4 cibule • 4 stroužky česneku • 4 cayenské papričky • 3 dcl červeného vína • 3 lžíce v soli naložených kapar • 2 lžíce nasekané ploché petržele • 1 dcl olivového oleje • sůl • čerstvě mletý pepř Recept calamari alla napoletana připravíme takto: Kalamáry opereme pod tekoucí vodou, odstraníme hlavu s chapadly, tělo podélně rozkrojíme, výjmeme vnitřnosti a eventuelní vnitřní i vnější blánu. Z hlavy odtraníme oči, "zobák" a z opačného konce tohoto vyřízneme tuhou propulsní hrupavčitou trubici. Těla očistěných kalamárů na řežeme na centimetrové pásky. V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přídáme oloupané celé stroužky česneků, kapary a víno a vaříme téměř do vypaření. Pak přidáme kalamáry včetně celých očistěných hlav, sůl, pepř, papričky a vaříme asi 1,5 hodiny. Těsně před podáváním odstraníme stroužky česneku, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
calamari alla napoletana, recept, speciality |