![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřového plecka • 1 cibule • 100 g žampionů • 80 g hrášku • olej • 250 ml kysané smetany • 100 g rajčatového protlaku • sůl • mletý pepř • máslo Recept bratislavský tokáň připravíme takto:
Na rozpáleném oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme protlak a maso nakrájené na silnější nudličky a za stálého míchání osmažíme. Ochutíme solí a pepřem, přidám nakrájené žampiony a hrášek, podlijeme trochou vroucí vody a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Před podáváním polijeme kysanou smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bratislavský tokáň nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: maďarský tokáň, bratislavský kapr se šunkou bratislavský tokáň, recept, hlavní jídla |