BourgignonKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu: ![5](/recepty/starsilver.png) ![](/recepty/none.png) Na recept bourgignon potřebujeme tyto suroviny: • 750 g hovězího masa • slanina • 3 velké cibule • 400 g mrkve • sůl • pepř • tymián • bobkový list • 1 l červeného vína Recept bourgignon připravíme takto: Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev a cibuli nakrájíme na kolečka. Vše naskládáme do kameninového hrnce (střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve), celé to zalijeme vínem (nešetříme!), přidáme koření a necháme den a noc v chladu odležet. Druhý deň víno scedíme (ale nevylijeme!) a rozebereme jednotlivé složky. Na slanině necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostky, přidáme maso, orestujeme, pak přidáme mrkev, zalijeme vinným nálevem, ve kterém bylo maso naložené, a na mírném ohni necháme asi 3 hodiny pomalu bublat. Bourgignon podáváme nejlépe s bílým chlebem.
bourgignon, recept, hlavní jídla |