KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bourgignon

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bourgignon potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g hovězího masa
   • slanina
   • 3 velké cibule
   • 400 g mrkve
   • sůl
   • pepř
   • tymián
   • bobkový list
   • 1 l červeného vína
Recept bourgignon připravíme takto:
Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev a cibuli nakrájíme na kolečka. Vše naskládáme do kameninového hrnce (střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve), celé to zalijeme vínem (nešetříme!), přidáme koření a necháme den a noc v chladu odležet. Druhý deň víno scedíme (ale nevylijeme!) a rozebereme jednotlivé složky. Na slanině necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostky, přidáme maso, orestujeme, pak přidáme mrkev, zalijeme vinným nálevem, ve kterém bylo maso naložené, a na mírném ohni necháme asi 3 hodiny pomalu bublat. Bourgignon podáváme nejlépe s bílým chlebem.





bourgignon, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz