![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g špaget • 500 g mletého hovězího masa • 750 g rajčat z konzervy • 3 cibule • 6 stroužků česneku • 1 lžička mleté sladké papriky • 1 lžička kaparů • 1 lžička tymiánu • 1 lžička soli • 2 lžíce čerstvé bazalky • půl lžičky čerstvě mletého pepře • olivový olej • 200 g tvrdého sýra • zelená petrželka Recept boloňské špagety připravíme takto:
Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozkrájíme na plátky. Vyjmeme rajčata z konzervy, pokud nejsou nakrájená, tak je nasekáme na kousky. Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme asi 5 minut. Poté přidáme rajčata z konzervy i se šťávou a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme kapary a promícháme. Necháme společně chvíli dusit. Nakonec přidáváme bazalku a tymián. Špagety připravíme dle návodu na obalu, hotové rozdělíme na talíře, polijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem a nasekanou zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňské špagety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety s nivovou omáčkou, špagety mascarpone, směs na špagety z tofu, selské špagety, špagety s kuřecím masem a houbami, zapečené špagety na asijský způsob, špagety s mletým masem, špagety se smetanovou omáčkou, špagety s hráškem, rychtářovy špagety boloňské špagety, recept, hlavní jídla |