KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Banány v pařížském krému

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept banány v pařížském krému potřebujeme tyto suroviny:

   • 3-4 velké banány
   • 300 g čokolády na vaření
   • 4 dl smetany na šlehání 33%
   • 100 g práškového cukru
   • 100 g másla
   • 1 balíček potravinářské želatiny
   • 2-3 dcl mléka
   • balíček čtvercových keksů
Recept banány v pařížském krému připravíme takto:
Den předem uvaříme hustou kaši ze smetany na šlehání, čokolády, práškového cukru a másla, necháme vychladnout a vložíme do chladničky. Druhý den dáme krém do oválné mísy a elektrickým šlehačem ho vyšleháme do pěny. Pak uděláme želatinu podle návodu a vmícháme do vyšlehaného krému. Formu vyložíme jemnou potravinářskou fólií, na dno formy dáme krém, potřeseme formou, aby krém dobře sedl a vytvořily se pěkné ozdobné hřbety, na krém naskládáme keksy, na to rozložíme banány, které předtím podélně rozkrojíme na půlky. Jemně je přitlačíme, aby se keksy přichytily na krém. Banány zakryjeme zbylým krémem, na to opět keksy, dobře je přimačkneme, jemně potřeseme formou, aby si krém sednul, přikryjeme fólií a dáme ztuhnou do chladničky - nejlépe do druhého dne. Potom vyklopíme, nakrájíme a podáváme.





banány v pařížském krému, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz