Arašídový ježekKategorie: sladkostiHodnocení receptu: Na recept arašídový ježek potřebujeme tyto suroviny: • 350 g polohrubé mouky • 120 g krystalového cukru • 200 g rostlinného tuku • 1 vejce • 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva • špetka soli • 150 g mletých arašídů • na karamel: 50 g krystalového cukru + 1 lžíce másla + 50 g celých arašídů • 3 lžíce džemu Recept arašídový ježek připravíme takto: Z polohrubé mouky, tuku, vejce, cukru, mletých arašídů, prášku do pečiva a špetky soli vypracujeme tužší těsto a necháme odpočinout asi 20 minut. Pak z něj vyválíme plát silný 3-4 mm, ze kterého vykrajujeme ježky. Dáme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě. Slepíme marmeládou a namáčíme v karamelu - na pánvi rozpustíme 50 g cukru na karamel, přidáme lžíci másla a 50 g arašídů, které v karamelu řádně obalíme.
arašídový ježek, recept, sladkosti |