KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Arašídový ježek

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept arašídový ježek potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g polohrubé mouky
   • 120 g krystalového cukru
   • 200 g rostlinného tuku
   • 1 vejce
   • 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
   • špetka soli
   • 150 g mletých arašídů
   • na karamel: 50 g krystalového cukru + 1 lžíce másla + 50 g celých arašídů
   • 3 lžíce džemu
Recept arašídový ježek připravíme takto:
Z polohrubé mouky, tuku, vejce, cukru, mletých arašídů, prášku do pečiva a špetky soli vypracujeme tužší těsto a necháme odpočinout asi 20 minut. Pak z něj vyválíme plát silný 3-4 mm, ze kterého vykrajujeme ježky. Dáme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě. Slepíme marmeládou a namáčíme v karamelu - na pánvi rozpustíme 50 g cukru na karamel, přidáme lžíci másla a 50 g arašídů, které v karamelu řádně obalíme.





arašídový ježek, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz