Andaluzské gazpachoKategorie: polévkyHodnocení receptu: ![5](/recepty/starsilver.png) ![](/recepty/none.png) Na recept andaluzské gazpacho potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg rajčat • 1 malá okurka • 1 malá zelená paprika • 1 malý šálek olivového oleje • půlka malého šálku kvalitního vinného octa • 3 stroužky česneku • starší chléb Recept andaluzské gazpacho připravíme takto: Rajčata a okurku a oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky. Papriku zbavíme semínek a rovněž nakrájíme spolu s česnekem na kousky. Vše nasypeme do mixéru, přidáme olej, špetku soli, vinný ocet a rozmočený chléb a vše dobře rozmixujeme. Zředíme rajským protlakem na požadované množství a necháme vychladit. Mezitím nakrájíme další zeleninu (2 papriky, 2 menší okurky a 4 rajčata), servírujeme spolu s polévkou na zvláštním talíři a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem.
andaluzské gazpacho, recept, polévky |