KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

SKOŘICE

Kuchařské tipy a triky


Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů.

Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení.

ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce.

Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace

Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání

Podporuje chuť k jídlu

Zevně se používá proti revmatismu

MK dezinfekční a antibiotické účinky, ničí bakterie

Používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli, chřipce

Těhotné ženy by měly skořici jíst jen zřídka a v malém množství




VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ S PŘÍSADOU SKOŘICE:
Afrika řezy
Americký jablečný koláč
Angreštová polévka
Angreštový koláč
Bábovka s kávou a skořicí
Baklava s pistáciovými oříšky
Banánové fondue
Banánové knedlíky
Banánový jam
Banány na grilu s citronem a limetkou
Banány s rumem a skořicí
Bavorská pivní polévka
Bengálská kapusta
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá rýže
Borůvkový likér
Bozcochon
Brabantské dortíčky
Bramborové knedlíky s třešněmi
Bramborový koláč s jablky
Bramborový závin s jablky
Bratislavské rohlíčky ořechové
Buchty s mrkvomakovou náplní
Buřty na pivu s fazolemi
Citrusový punč
Cognac grog
Čajové tyčinky
Čertovský punč
Čokoládová zmrzlinová bomba
Čokoládové kuličky
Čokoládový srnčí hřbet
Domácí kečup
Domácí zmrzlina z banánů a kiwi
Dortíčky s hruškami a fíky
Drobenková buchta
Dvojbarevný shake
Dýňový kompot
Dýňový nákyp
Dýňový vínový kompot
Francouzské topinky
Francouzský jablečný koláč
Germknödel
Glögg
Grilované banány
Hanácké nudle
Hnědý třešňový koláč
Horká smetanová čokoláda
Horké jablko
Hořící chalupářská jablka
Hot apple
Hovězí klopsy v rajské omáčce
Hovězí maso v rajské omáčce
Hovězí pečeně
Hovězí polévka s kokosem
Hrachovice
Hrnkový skořicový moučník
Hruškový koláč
Hrušky na jablkovém pyré se zmrzlinou a mandlemi
Hrušky na víně
Hrušky s brusinkami
Hrušky s medem a skořicí
Hrušky v horkém čokoládovém krému
Chodské lívance
Ischelské dortíčky v hořké čokoládě
Jablečné knedlíky se skořicí
Jablečné lívance II
Jablečné palačinky
Jablečné palačinky s tvarohem
Jablečný džem se skořicí
Jablečný grog
Jablečný javorový punč
Jablečný koláč s čokoládo-smetanovou polevou
Jablečný štrůdl s jogurtem (závin)
Jablka v pivním těstíčku
Jablko-mrkvové smoothie
Jablková buchta
Jablková polévka
Jablková žemlovka
Jablkový koláč obrácený
Jablkový koláč s mandlemi
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový kompot
Jablkový kompot II
Jablkový štrúdl
Jablkový závin
Jáhlová kaše
Jáhlový makovec
Jahodovo-rebarborový koláč bez mouky
Jehněčí špíz
Jesenická žemlovka
Jogurtový závin
Jordánské kuře
Kachna po čínsku
Kančí maso s čokoládovou omáčkou
Kapr na černo se sušeným ovocem
Karamelový grog
Karamelový krém s broskvemi
Karibský kuřecí salát
Karibský salát s jogurtem
Kataifí
Koláč s třešněmi
Kominíčci
Křupavá vepřová plec
Kukuřičné hromádky
Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou
Kuřecí řízek na medu s celerem
Kuřecí řízky na medu s celerem
Kuřecí stehna na zelí
Kynutý rebarborový koláč
Lehká pikantní švestková omáčka
Linecké koláče
Lívance IV
Lívanečky z kysané smetany
Maková omáčka
Makové řezy
Malinové pokušení
Mandlová polévka
Marocké kuře
Maso pěti vůní
Masové knedlíčky v omáčce
Medová čokoláda
Medová roláda II
Medové hvězdičky
Medovo-třešňový grog
Medový nápoj
Medový salát
Medvědí tlapičky
Meruňkové knedlíky
Mexická smažená zmrzlina
Mléčný koktejl s čokoládou
Muffiny
Myslivecký likér
Námořnický grog
Německá polévka z meruněk
Normandské vepřové kotlety
Nudle s mákem
Obrácený hruškový koláč
Ořechové cukroví
Ořechové medovníčky
Ořechový věnec
Oříškové věnečky s vínem
Ostružinový džem
Ovesná kaše s jablkem
Ovesná kaše s ovocem
Ovesné vločky s třešněmi
Ovocné rizoto
Ovocný salát s červeným vínem
Ovocný salát s jogurtem
Ovocný salát V
Ovocný salát V
Palačinky s tvarohovou náplní
Pařížské tyčinky
Pečená jablka
Pečená jehněčí plec
Pečené švestky se šlehačkou
Pečené švestky v medovém víně
Pečený tvarohový pudink s mandlemi a rozinkami
Perníčky svatého Vojtěcha
Petřínské buchty
Pikantní kebaby
Pivní štrůdl
Plněné medové řezy
Plněné vepřové žebro
Polévka ze sušených švestek
Pomerančový džem
Pomerančový punč
Pomerančový salát
Potica (slovinský ořechový závin)
Pracny II (medvění tlapky, pracky)
Pracny (medvění tlapky, pracky)
Pražský koláč
Pudinkové kostky
Pudinkové řezy
Rambulice (ovocná polévka)
Rebarborová buchta
Rebarborové řezy
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč s tvarohem a rozinkami
Rebarborový kompot
Rebarborový kompot II
Rebarborový nápoj
Rizogalo
Rumová zmrzlina s rozinkami
Rumové věnečky
Rybízový salát s banánem
Rychlá rajská omáčka
Rychlý ovocný kompot
Rýže se skořicí
Rýžové lívance
Rýžový nákyp s meruňkami
Řepánky
Silvestrovký kávový punč
Skořicová krémová omáčka
Skořicová srdíčka
Skořicové čtverečky
Skořicové hvězdičky
Skořicové placičky
Skořicové pralinky
Skořicové rohlíčky
Skořicové řezy
Skořicové toasty
Skořicové vdolky
Skořicoví šneci
Skořicový čaj
Skořicový dort s nektarinkami
Slezská pivní polévka
Slezská vařonka
Smažená jablka
Smažená jablka se zmrzlinou
Smažené hrušky
Smetanový pohár
Staročeská pučálka sladká
Staročeský zázvorový likér
Sušené meruňky s kardamonovým sirupem a zmrzlinou
Sweet Maria
Šípková rýže s ořechy
Šípkový likér
Škvarkový závin
Štrúdl líné hospodyně
Štrůdl z tvarohového těsta
Švédský grog
Švestková omáčka II
Švestková omáčka III
Švestková omáčka IV
Švestkové řezy
Švestkové smaženky
Telecí kotlety s lučinovou náplní
Telecí kotlety s ricottovou náplní
Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou
Telecí ragú s cibulí
Telecí rizoto
Trhanec s borůvkami
Trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem
Trnkový kompot s hřebíčkem a skořicí
Trnkový likér
Trnkový likér II
Třené lívance
Třešně se smetanou
Třešňová omáčka
Třešňová povidla
Třešňové knedlíky s kokosem
Třešňovo-višňová polévka
Třešňový punč
Třešňový závin
Třešňový závin II
Tuniský tažin
Tvarohové placky
Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou
Tvarohový štrůdl
Uzené maso se švestkovou omáčkou
Valentýnská čokoláda
Vánoční punč II
Vánoční punč se zázvorem
Vánoční štóla
Vegetariánská svíčková
Velikonoční vajíčka
Vepřová plec pečená na mléce
Vepřové karé s jablky
Vínová polévka
Višňovo-makový štrúdl
Východočeské smaženky
Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou
Zapečené broskve
Závin s třešněmi a tvarohem
Zázvorový čaj
Zimní květy


©2024KucharkaRecepty.cz