SKOŘICE
Kuchařské tipy a triky
Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů.
Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni. Působí na chuť k jídlu,
celkově osvěžuje a podporuje trávení.
ve většině zemí se používá prášková skořice, která se přidává zejména
do sladkých pokrmů, do pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce.
Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace
Zlepšuje trávení - štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí
s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti,
nadýmání
Podporuje chuť k jídlu
Zevně se používá proti revmatismu
MK dezinfekční a antibiotické účinky, ničí bakterie
Používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli, chřipce
Těhotné ženy by měly skořici jíst jen zřídka a v malém množství
VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ S PŘÍSADOU SKOŘICE: