RYBY
Kuchařské tipy a triky
Čerstvé ryby poznáme tak, když je poříme do nádoby s vodou - klesnou-li ke dnu, jsou čerstvé. Vyplavou-li na povrch jsou zkažené. Čerstvou rybu můžeme poznat také tak, stiskneme-li maso prstem - když zůstane otisk prstu, ryba je stará.
Zápach při smažení ryb zmírníme, když do oleje vložíme také plátky brambory.
Chceme-li zbavit rybu zápachu, přidáme k ní před pečením polovinu jablka. To pach pohltí a dodá jemnou chuť.
Smažená ryba bude chutnější, pokud ji před obalením namočíme na 10 minut do studeného mléka.
Před obalením rybu dobře osušíme, strouhanka nám nezvlhne a při smažení nebude opadávat.
Rybu vkládáme do dobře rozehřátého tuku, pak teprve teplotu snížíme a zvolna dosmažíme.
VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - RYBY: