KOLÁČE A BUCHTY
Kuchařské tipy a triky
Buchty se pečou pomaleji, aby pěkně zčervenaly a nebyly uvnitř syrové.
Drobenka se nepovedla? Je lepivá nebo mazlavá? Přideje trochu mouky a znovu ji promíchejte.
Koláč či buchta bude po upečení nadýchanější, když do těsta těsně předtím, než je nalijeme do např. bábovkové formy, vmícháme 3 lžičky horké vody. Troubu nesmíme pak během pečení otevírat mininmálně 20 minut.
Koláče z kynutého těsta pečeme zprudka, při rychlém pečení zkypří.
Koláčová drobenka bude chutnější, když ji polijeme zakysanou smetanou či šlehačkou.
Ztvrdlý koláč stačí potřít mlékem a chvilku zapéct v troubě - bude jako čerstvě upečený.
VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - KOLÁČE A BUCHTY: