DRŮBEŽ (KUŘE, SLEPICE, HUSY, KACHNY)
Kuchařské tipy a triky
Husa, kachna aj. nechce zhnědnout: Husu, kachnu aj. po upečení potřete směsí
ze stejných dílů sojové omáčky a medu. Přestože je už měkká,
vložte ji zpátky do trouby nebo pod gril a krátce zapečte při vysoké teplotě.
Když kachnu před pečením naplníme mrkví, kterou po upečení vyhodíme, nebude z ní cítit tzv. rybí tuk či bahno.
Chceme-li vařit drůbež, musíme ji vložit až do vroucí vody, jedině tak se zavřou póry a maso bude mít, tak správnou chuť.
Husa s kachnou jsou velmi tučné, proto aby při pečení vyteklo co nejvíce tuku, často je během pečení propichujeme.
Starší drůbež bude jemnější a měkčí, když maso
několik hodin před pečením potřeme směsí oleje a koňaku (pálenka, nebo whisky
udělají stejnou službu). Pokud maso vaříme, nalijeme do vody skleničku koňaku.
Alkohol v jídle nebude cítit.
VÝBĚR KUCHAŘSKÝCH RECEPTŮ - DRŮBEŽ (KUŘE, SLEPICE, HUSY, KACHNY):