KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zvěřinové krokety potřebujeme tyto suroviny: • 400 g masa ze zvěřiny • 150 g žampionů • 40 g másla • 40 g hladké mouky • 125 ml mléka • 4 vejce • 3 lžíce madeiry • sůl • pepř • špetka mletého hřebíčku • olej Recept zvěřinové krokety připravíme takto:
Máslo rozpustíme, až zezlátne, smícháme jej s moukou a necháme krátce zpěnit. Přidáme mléko, necháme vzkypět a dáme vychladnout. Houby očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme najemno, přidáme do moučné kaše a smícháme se 2 vejci a madeirou. Maso umeleme, společně s kořením přidáme do houbové směsi a dochutíme. Ze směsi tvoříme asi 2 cm silné krokety, které obalujeme postupně v rozmíchaných vejcích a strouhance a necháme krátce odpočinout v chladu. Pak smažíme na oleji do zlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinové krokety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: masové krokety s nivou, zvěřinové špecle, sýrové rybí krokety, květákové krokety zvěřinové krokety, recept, hlavní jídla |