KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechyKategorie: na chleba, paštikyHodnocení receptu:Na recept zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy potřebujeme tyto suroviny: • 500 g zvěřiny (srnčí nebo divočák) • 500 g vepřového boku • 50 g másla • 1 větší cibule • 2 vejce • sůl • pepř • bobkový list • 500 g neškvařeného vepřového sádla • 150 g sušených švestek • 100 g vlašských ořechů • 3 lžičky zavařených brusinek • 3 lžičky rybízové marmelády • 2 dcl bílého vína (rulandské šedé) • 2 cl hruškovice Recept zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy připravíme takto:
Do hrnce nebo pánve dáme máslo a na něm osmahneme zvěřinu i bok nakrájené na větší kostky. Po několika minutách osolíme, přikryjeme a za občasného míchání dusíme. Až se veškerá tekutina odpaří a kousky se začnou připékat, přidáme víno a ještě chvíli dusíme, než se tekutina odpaří. Pak necháme kousky masa vychladnout. Malý pekáč vyložíme plátky syrového vepřového sádla tak, aby bylo dno i boky zcela zakryté. Na plátky sádla rozmístíme bobkové listy. Vychladlé maso a cibuli umeleme, přidáme vejce, švestky a ořechy nakrájené na proužky, zavařené brusinky, rybízovou marmeládu a mletý pepř, podle chuti osolíme a vmícháme hruškovici. Směs vložíme do pekáče na rozložené plátky sádla a rozprostřeme ji po celé ploše až do krajů. Seshora opět položíme bobkové listy a zakryjeme zbylými plátky sádla. Pekáč přikryjeme, vložíme do většího pekáče, zalijeme vodou tak, aby byl pekáček asi ze dvou třetin ponořen a aby voda nemohla ani při varu vniknout k masu, dáme do trouby a při teplotě 175°C pečeme ve vodní lázni asi 1,5 hodiny. Pak vyjmeme a necháme do druhého dne zcela vychladnout a odležet. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: paštika z králíka s koňakem, paštika z husích jater, domácí husí paštika, francouzská paštika z kachních jater, vaječná paštika, cuketová pomazánka s vlašskými ořechy, uherská paštika z husích jater, kuřecí paštika, babiččina játrová paštika, paštika z divočáka zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy, recept, na chleba |