KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g zvěřiny (srnčí nebo divočák)
   • 500 g vepřového boku
   • 50 g másla
   • 1 větší cibule
   • 2 vejce
   • sůl
   • pepř
   • bobkový list
   • 500 g neškvařeného vepřového sádla
   • 150 g sušených švestek
   • 100 g vlašských ořechů
   • 3 lžičky zavařených brusinek
   • 3 lžičky rybízové marmelády
   • 2 dcl bílého vína (rulandské šedé)
   • 2 cl hruškovice
Recept zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy připravíme takto:
Do hrnce nebo pánve dáme máslo a na něm osmahneme zvěřinu i bok nakrájené na větší kostky. Po několika minutách osolíme, přikryjeme a za občasného míchání dusíme. Až se veškerá tekutina odpaří a kousky se začnou připékat, přidáme víno a ještě chvíli dusíme, než se tekutina odpaří. Pak necháme kousky masa vychladnout. Malý pekáč vyložíme plátky syrového vepřového sádla tak, aby bylo dno i boky zcela zakryté. Na plátky sádla rozmístíme bobkové listy. Vychladlé maso a cibuli umeleme, přidáme vejce, švestky a ořechy nakrájené na proužky, zavařené brusinky, rybízovou marmeládu a mletý pepř, podle chuti osolíme a vmícháme hruškovici. Směs vložíme do pekáče na rozložené plátky sádla a rozprostřeme ji po celé ploše až do krajů. Seshora opět položíme bobkové listy a zakryjeme zbylými plátky sádla. Pekáč přikryjeme, vložíme do většího pekáče, zalijeme vodou tak, aby byl pekáček asi ze dvou třetin ponořen a aby voda nemohla ani při varu vniknout k masu, dáme do trouby a při teplotě 175°C pečeme ve vodní lázni asi 1,5 hodiny. Pak vyjmeme a necháme do druhého dne zcela vychladnout a odležet.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

paštika z králíka s koňakem, paštika z husích jater, domácí husí paštika, francouzská paštika z kachních jater, vaječná paštika, cuketová pomazánka s vlašskými ořechy, uherská paštika z husích jater, kuřecí paštika, babiččina játrová paštika, paštika z divočáka



zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz