![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g čočky • 20 g hladké mouky • 2 dcl kysané smetany • 4 sladkokyselé okurky • bobkový list • sůl • 40 g sádla Recept znojemská čočka připravíme takto:
Čočku přebereme a alespoň na 2 hodiny namočíme. Pak ji scedíme, zalijeme studenou vodou asi 1 cm nad objem čočky, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Okurky nakrájíme na malé kostičky. Po změknutí čočku zalijeme smetanou a jíškou, přidáme nakrájené okurky a za stálého míchání společně povaříme. Znojemskou čočku podáváme s vařeným uzeným masem nebo sázeným vejcem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Znojemská čočka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dvoubarevná čočka, čočka na kari, argentinská čočka, znojemská omáčka, čočka s hruškami, arabská čočka, čočka se slaninou, čočka po francouzsku, znojemská roštěná, čočka s uzeným masem znojemská čočka, recept, hlavní jídla |