![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1/2 hlávky ledového salátu • 450 g mraženého hrášku • 2 jarní cibulky • 1 lžička cukru • 2 lžíce máslových vloček • sůl • bílý pepř Recept zelený hrášek po francouzsku připravíme takto:
Salát očistíme, vypereme, osušíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Polovinu dáme do středně velkého rendlíku nebo hlubší pánve. V horké vodě rozmrazíme hrášek a přidáme jej k salátu (nemícháme). Jarní cibulky očistíme, nasekáme a spolu s cukrem jimi posypeme hrášek. Pak ho ještě posypeme vločkami másla a překryjeme zbylým salátem. Směs dusíme pod pokličkou asi 4-5 minut, až je hrášek zcela měkký. Rendlíkem přitom občas potřeseme. Hrášek pak přisolíme, opepříme, upravíme se salátem na mísu a ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zelený hrášek po francouzsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zelený salát s chřestem a vejcem, salát ze zelených fazolek s ovčím sýrem, salát se zelenými fazolkami, salát ze zelených fazolek s křenem zelený hrášek po francouzsku, recept, saláty |