![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • celý uzený hovězí jazyk • 4 plátky debrecínky • 2 sýry s bílou plísní • pórek • 2 lžičky křenu • 2 lžičky hořčice • citrón • sůl • pepř • 3 lžíce másla Recept zebří uzený jazyk připravíme takto:
Vyšleháme máslo, přidáme sýry s bílou plísní, vymícháme, přidáme nakrájený pórek, plátky debrecínky, křen, hořčici, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a rozmícháme na pastu. Uzený jazyk uvaříme, pak oloupeme a nakrájíme šikmo na približně 1 cm silné plátky. Namažeme je pastou a skládáme do původního tvaru. Potom zabalíme do alobalu a necháme v ledničce ztuhnout. Před podáváním krájíme šikmo příčně. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zebří uzený jazyk nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zvěřinový guláš s uzeným bůčkem ii, uzený pstruh s koprovým dresingem, medailonky s uzeným sýrem a lečem, zvěřinový guláš s uzeným bůčkem, skopový jazyk na česneku zebří uzený jazyk, recept, speciality |