![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřového masa (kýta • krkovice) • 300 g vepřových jater • 120 g slaniny • 200 g cibule • 3 lžíce sádla • sůl • pepř • grilovací koření • hladká mouka Recept zbojnický rožeň připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme fólií nebo alobalem a necháme v chladu odpočinout do druhého dne. Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, játra na kousky a plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky. Na jehly napichujeme střídavě vždy plátek masa, slaniny, jater a cibule a opět masa až do vyčerpání zásob. Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme (nebo grilujeme). Sůl a koření použijeme až ke konci tepelné úpravy. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zbojnický rožeň nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zbojnický guláš, zbojnický cop zbojnický rožeň, recept, hlavní jídla |