![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g vepřové kýty • 150 g vepřových jater • 100 g uzené klobásy • 50 g uzené slaniny • 20 g oleje • 100 g cibule • 10 g hladké mouky • sůl • mletý černý pepř Recept zbojnická pečínka připravíme takto:
Maso umyjeme, nakrájíme na tenčí kusy, zlehka naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme olejem. Podobně nakrájíme i játra. Cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka a slaninu na plátky. Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehlu. Pečeme na grilu nebo v pekáči za mírného podlévání horkou vodou. Šťávu potom můžeme zaprášit moukou, povařit a přelít jí jednotlivé porce hotového masa. Podávame s bramborovým pyré nebo s chlebem a okurkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zbojnická pečínka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zbojnická jehla zbojnická pečínka, recept, speciality |