![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g předního hovězího masa • 30 g slaniny • 150 g bílých fazolí • sušené nebo čerstvé houby • 1 cibule • 3 stroužky česneku • 40 g rajčatového protlaku • hladká mouka • olej • sůl • pepř • mletá paprika • kmín • majoránka Recept zálesácký guláš s fazolemi připravíme takto:
Fazole na jeden den namočíme do vody, pak je uvaříme. Uvaříme i houby (sušené houby nejprve přes noc namočíme). Nakrájenou cibulu orestujeme na rozpáleném oleji, zaprášíme mletou paprikou, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme a opepříme a maso krátce orestuje. Pak zalijeme trochou vody, přidáme rajský protlak, okmínujeme a přikryté dusíme. Až je maso skoro měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme, pak podlijeme teplou vodou, rozmícháme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku a vaříme do úplného změknutí masa. Nakonec přidáme uvařené houby a fazole a orestovanou slaninu. Podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zálesácký guláš s fazolemi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: guláš z hovězí oháňky, buřt guláš s jidášovým uchem, kančí guláš, houbový guláš se špenátovými noky, guláš flamendr, sójový guláš, jihočeský guláš ze sumce, křivoklátský guláš, staročeský buřtguláš, burgundský guláš zálesácký guláš s fazolemi, recept, hlavní jídla |