![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 celer • 2 nakyslá jablka • 20 kuliček tmavého vína • hrst vlašských ořechů • 500 ml vody • sůl • 1 lžíce třtinového cukru • 2 lžíce jablečného octa • 150 g majonézy Recept waldorfský salát připravíme takto:
Celer oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, dáme do osolené vody, přidáme jablečný ocet a třtinový cukr a vaříme do mírného změknutí (8-10 minut). Pak přecedíme a necháme vychladnout. Půlky vlašských ořechů opražíme na suché pánvi (2-3 minuty). Kuličky hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a případně vybereme jadérka. Jablka oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky jako celer. Vše smícháme s majonézou. Waldorfský salát podáváme nejlépe s čerstvým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Waldorfský salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: čakovický bramborový salát, ovocný salát s mandlemi, španělský salát s křenem, ruský okurkový salát, salát ze zelených fazolek s křenem, salát z bílého zelí s mrkví, salátový pohár, rychlý fazolový salát, letní salát s plísňovým sýrem, hanácký salát waldorfský salát, recept, saláty |