![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 celer • 2 nakyslá jablka • 20 kuliček tmavého vína • hrst vlašských ořechů • 500 ml vody • sůl • 1 lžíce třtinového cukru • 2 lžíce jablečného octa • 150 g majonézy Recept waldorfský salát připravíme takto:
Celer oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, dáme do osolené vody, přidáme jablečný ocet a třtinový cukr a vaříme do mírného změknutí (8-10 minut). Pak přecedíme a necháme vychladnout. Půlky vlašských ořechů opražíme na suché pánvi (2-3 minuty). Kuličky hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a případně vybereme jadérka. Jablka oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky jako celer. Vše smícháme s majonézou. Waldorfský salát podáváme nejlépe s čerstvým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Waldorfský salát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: mrkvový salát, salát z celeru, cibule a mrkve, mrkvový salát s rozinkami, špenátový salát se sýrem a žampiony, salát z bílých fazolí, vlašský salát speciál, salát z kysaného zelí s jablky, tuňákový salát s fazolí, humrový salát s fazolemi, salát z kozího sýra waldorfský salát, recept, saláty |