![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového masa (kýta nebo plec) • 100 g anglické slaniny • 120 g rajského protlaku • 1 větší červená cibule • hladká mouka • 1 stroužek česneku • mletá sladká paprika • sůl Recept vepřový perkelt připravíme takto:
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso po omytí a osušení nakrájíme na kostky. Slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme cibuli, zpěníme, přidáme sladkou papriku a podlijeme troškou vody. Do základu dáme maso, trošku soli a dusíme do poloměkka. Pak přidáme protlak s utřeným česnekem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a dusíme asi 15 minut. Nakonec zalijeme vodou, povaříme a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový perkelt nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový řízek se švestkami, vepřový řízek, špecle s vepřovým masem, vepřový guláš zahuštěný chlebem, smažený vepřový řízek, vepřový jazyk na cibuli, vepřový víkendový guláš , nadívaný vepřový bůček, vepřový řízek tonkatsu, kachní perkelt vepřový perkelt, recept, hlavní jídla |