KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový perkelt

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřový perkelt potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřového masa (kýta nebo plec)
   • 100 g anglické slaniny
   • 120 g rajského protlaku
   • 1 větší červená cibule
   • hladká mouka
   • 1 stroužek česneku
   • mletá sladká paprika
   • sůl
Recept vepřový perkelt připravíme takto:
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a vepřové maso po omytí a osušení nakrájíme na kostky. Slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme cibuli, zpěníme, přidáme sladkou papriku a podlijeme troškou vody. Do základu dáme maso, trošku soli a dusíme do poloměkka. Pak přidáme protlak s utřeným česnekem, promícháme, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a dusíme asi 15 minut. Nakonec zalijeme vodou, povaříme a můžeme podávat.





vepřový perkelt, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz