KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové medailónky s vínovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 140 g vepřového masa • 2 g soli • 0,2 g černého pepře • 8 g mouky • 10 ml vína na marinování • 10 ml vína na omáčku • 15 ml oleje • 5 g másla • 50 g chleba • 1/3 vejce Recept vepřové medailónky s vínovou omáčkou připravíme takto:
Maso nakrájíme na dva kousky po délce vlákna o šířce 2 až 3 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce pokapeme vínem a necháme uležet 2-3 hodiny v chladničce. Pak obalíme v mouce a smažíme v malém množství horkého tuku na středním ohni a neustále obracíme, až bude maso osmažené do červena. Z chleba ukrojíme dva plátky o tloušťce 5 mm a šířce 4 cm, obalíme ve vejci a osmažíme v horkém tuku. Položíme na teplý talíř a na chléb položíme medailónek, zalijeme horkou omáčkou z pečeného masa dochucenou vínem a mletým pepřem. Na medailónky položíme kousky másla a podáváme s brambory, dušenými zelenými fazolkami a mrkví. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové medailónky s vínovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové s nudlemi a žampionovou omáčkou, krkovička s česnekovou omáčkou, pikantní vepřové nudličky, vepřové kotlety s jablkem a sýrem, smažené vepřové nudličky, telecí frikasé s citrusovou omáčkou, telecí medailónky s vínovou omáčkou, vepřové ledvinky s mandlemi, vepřové řízky s křenem, vepřové nudličky se zeleninou vepřové medailónky s vínovou omáčkou, recept, minutky |