KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové medailónky s vínovou omáčkou

Kategorie: minutky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové medailónky s vínovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 140 g vepřového masa
   • 2 g soli
   • 0,2 g černého pepře
   • 8 g mouky
   • 10 ml vína na marinování
   • 10 ml vína na omáčku
   • 15 ml oleje
   • 5 g másla
   • 50 g chleba
   • 1/3 vejce
Recept vepřové medailónky s vínovou omáčkou připravíme takto:
Maso nakrájíme na dva kousky po délce vlákna o šířce 2 až 3 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce pokapeme vínem a necháme uležet 2-3 hodiny v chladničce. Pak obalíme v mouce a smažíme v malém množství horkého tuku na středním ohni a neustále obracíme, až bude maso osmažené do červena. Z chleba ukrojíme dva plátky o tloušťce 5 mm a šířce 4 cm, obalíme ve vejci a osmažíme v horkém tuku. Položíme na teplý talíř a na chléb položíme medailónek, zalijeme horkou omáčkou z pečeného masa dochucenou vínem a mletým pepřem. Na medailónky položíme kousky másla a podáváme s brambory, dušenými zelenými fazolkami a mrkví.





vepřové medailónky s vínovou omáčkou, recept, minutky


©2024KucharkaRecepty.cz