KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové kotlety s cibulovou marmeládou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové kotlety s cibulovou marmeládou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřových kotlet v celku
   • 3 dcl silného masového vývaru
   • 1 dcl černého piva
   • 50 g másla
   • sůl
   • pepř
   • kmín
   • na cibulovou marmeládu: 3 cibule + 1 lžíce hnědého třtinového cukru + 1 lžíce medu + 2 dcl červeného vína + 1 lžíce bílého vinného octa + 1 lžička hořčičných semínek + sůl + pepř + kmínový chléb
Recept vepřové kotlety s cibulovou marmeládou připravíme takto:
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem a kůži dolů vypečeme na pánvi dokřupava. Pak dáme dopéct do předehřáté trouby při 160°C (asi 15 minut). Upečené maso necháme 5 minut odpočinout a pak jej nakrájíme na plátky. Do výpeku z masa na pánvi přidáme pivo, necháme odvařit, pak zalijeme vývarem a svaříme na polovinu množství. Nakonec zjemníme máslem a dále již nevaříme. Cukr a med necháme zkaramelizovat, přidáme kuličky hořčičného semínka, cibuli krájenou na dílky, zalijeme vínem a octem a tekutinu necháme zcela odvařit. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se šťouchanými brambory.





vepřové kotlety s cibulovou marmeládou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz