![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 vepřové koleno • 3 bobkové listy • 10 kuliček pepře • 2 lžičky soli • 10 kuliček nového koření • 2 lžičky grilovacího koření • 3-4 lžíce medu • 4 cibule • 1 světlé pivo • 8 stroužků česneku Recept vepřové koleno na medu připravíme takto:
Očištěné vepřové koleno vaříme ve vodě s veškerým kořením a solí. Do pekáče vymazaného tukem vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a nakrájené tři stroužky česneku. Až je maso téměř měkké, dáme ho do pekáče na cibuli a česnek. V misce rozehřejeme med, utřený česnek, grilovací koření a pivo a touto směsí koleno potřeme. Pečeme a podléváme pivem a vývarem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové koleno na medu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové srdce na paprice, uzenářské vepřové maso v římském hrnci, normandské vepřové kotlety, líná bába z vepřového masa, vepřové závitky nadívané rýží, plněné vepřové řízky, vepřové maso se šípkovou omáčkou, kachna na medu, kuřecí řízky na medu s celerem, vepřové na kopru vepřové koleno na medu, recept, hlavní jídla |