KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční věnec

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční věnec potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 ml mléka
   • 30 g droždí
   • 3 žloutky
   • 100 g cukru
   • 500 g polohrubé mouky
   • 1 lžíce rozinek
   • 110 g másla
   • 1 vanilkový cukr
   • 1/2 lžíce strouhané citronové kůry
   • mouka na vál
   • 1 vejce na potření
   • moučkový cukr na posyp
Recept velikonoční věnec připravíme takto:
Připravíme kvásek ze 100 ml vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžičky cukru a lžíce mouky a v teple necháme vzejít. Máslo, vanilkový cukr a žloutky utřeme, přidáme mouku, sůl, citronovou kůru. Kváskem a vlažným mlékem zaděláme těsto. Když těsto zhoustne, hněteme je tak dlouho, až se nechytá válu. Poté zapracujeme rozinky a přikryté utěrkou necháme kynout 50 minut. Z těsta vyválíme 4 prameny, upleteme cop a spojíme ho do věnce. Věnec dáme na vymazaný plech, doprostřed dáme v alobalu zabalenou čočku a necháme 20 minut kynout. Pak potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C, až se těsto zapeče zmírníme teplotu na 175°C a dopečeme.





velikonoční věnec, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz