KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční uzlíky

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční uzlíky potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g hladké mouky
   • 150 g polohrubé mouky
   • droždí
   • špetka soli
   • vanilkový cukr
   • 2?3 lžíce cukru
   • nastrouhaná kúra z malého citrónu
   • 1 vejce
   • 50 g ohřátého másla
   • 1 lžíce oleje
   • cca 200 ml vlažného mléka
Recept velikonoční uzlíky připravíme takto:
V míse promíchámeme všechny sypké suroviny, přidáme citrónovou kůru a ostatní přísady. Vypracujeme těsto, které se nelepí, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout. Potom ještě jednou důkladně promícháme, poprášíme moukou a necháme na teplém místě dobře vykynout 30?60 minut. Pak těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně promícháme, vypracujeme válec, který rozkrájíme na 15 ? 16 kusů. Z každého kusu vyválíme váleček asi 20 cm dlouhý a uvážeme na něm uzlík. Naklademe na vymazaný plech a necháme ješte 15 minut kynout. Potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a plech vložíme do předehřáté trouby. Pečiem 20-25 minút pri teplote 190°C.





velikonoční uzlíky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz