KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční jidáš

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční jidáš potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 ml mléka
   • 30 g droždí
   • lžíce jemného krystalového cukru
   • 500 g hladké mouky
   • 120 g másla
   • 2 žloutky
   • 80 g medu
   • citrón
   • špetka soli
Recept velikonoční jidáš připravíme takto:
Asi v 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem a lžíce mouky a necháme vykynout. Změklý tuk vymícháme se žloutky a medem do pěny. Postupně přimícháme mouku, kvásek, zbylé mléko, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout asi 30 minut. Z těsta vykrajujeme kousky a formujeme z nich válečky, které zkroutíme do spirály. Naskládáme je na vymazaný plech a necháme je ještě chvíli vykynout. Koláčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut do zlatova. Ještě teplé jidáše potřeme medem.





velikonoční jidáš, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz