KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Velikonoční celta

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční celta potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hladké mouky
   • 150 g cukru
   • 150 g másla
   • sůl
   • 1 vejce
   • 3 žloutky
   • vanilkový cukr
   • 40 g droždí
   • citrónová kůra
   • 2-2,5 dl smetany
   • sníh ze 3 bílků
   • 300 g sušených švestek
   • 50 g perníku
   • máslo na polití
Recept velikonoční celta připravíme takto:
Mouku mírně osolíme, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, vejce, žloutky, vanilku, kvásek, strouhanou citrónovou kůru a smetanou zaděláme těsto, které vyválíme. Placku položíme na vymazaný plech, potřeme ji sněhem z bílků, posypeme předvařenými vypeckovanými nadrobno pokrájenými sušenými švestkami, poprášíme strouhaným perníkem, postříkáme rozpuštěným máslem a upečeme. Pak necháme vychladnout a nakrájíme.





velikonoční celta, recept, sladkosti


©2023KucharkaRecepty.cz