KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vejce v želatině potřebujeme tyto suroviny: • 5 vajec • 250 g dietního salámu • 1 sklenička tatarské omáčky • 2 kusy sterilizované kapie • 3 kyselé okurky • 1 balíček práškové želatiny • vegeta Recept vejce v želatině připravíme takto:
Vece uvaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nakrájíme i salám, kapie a okurky, přidáme tatarskou omáčku a promícháme. Želatínu připravíme podle návodu na obalu a přidáme 1 až 2 čajové lžičky vegety. Vlažnou želatínu nalijeme na připravenou směs a promícháme. Směs nalijeme do formy na srnčí hřbet, dáme do ledničky ztuhnout aspoň na 4 hodiny, potom nakrájíme na plátky a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vejce v želatině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vejce na tvrdo, ďábelská vejce s houbami, zapečená vejce se slaninou a rajčaty, míchaná vejce s uzeninou, fritovaná vejce, vejce s uzenáčem, ruská vejce s husími játry a majonézou, zapečená vejce se šunkou a sýrem, topinka plněná vejcem, vejce s tuňákovou pěnou vejce v želatině, recept, předkrmy |