KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vejce rossini potřebujeme tyto suroviny: • 100 g másla • 150 g paštiky • 8 vajec • 0,1 l demi-glace Recept vejce rossini připravíme takto:
Na pánvi rozpustíme paštiku (husí paštiku vhodné konsistence, aby se rozpustila; ideálně paštiku s příchutí lanýžů) na polovině másla. Na lívanečník vymaštěný zbylým máslem rozklepneme vejce jako volská oka. Když bílek začíná tuhnout, dáme na každé vejce díl rozpuštěné paštiky a ještě 2 min. smažíme. Mezitím na pánev, na které jsme smažili paštiku, nalijeme demi-glace (povařením zahuštěná omáčka z hovězího nebo telecího vývaru a výpeku, jíšky, madeiry nebo marsaly, petrželové natě, zeleninového a případně houbového extraktu) promícháme a přelijeme na vejce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vejce Rossini nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kaviárová vejce v šunce, vejce plněná sýrem, topinka plněná vejcem, ohnivá vejce, vejce s bylinkovou omáčkou, ruské vejce, vejce v košili, zapečená vejce se slaninou a rajčaty, kořeněná vejce, míchaná vejce se strouhaným sýrem vejce rossini, recept, předkrmy |