KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vejce Rossini

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vejce rossini potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g másla
   • 150 g paštiky
   • 8 vajec
   • 0,1 l demi-glace
Recept vejce rossini připravíme takto:
Na pánvi rozpustíme paštiku (husí paštiku vhodné konsistence, aby se rozpustila; ideálně paštiku s příchutí lanýžů) na polovině másla. Na lívanečník vymaštěný zbylým máslem rozklepneme vejce jako volská oka. Když bílek začíná tuhnout, dáme na každé vejce díl rozpuštěné paštiky a ještě 2 min. smažíme. Mezitím na pánev, na které jsme smažili paštiku, nalijeme demi-glace (povařením zahuštěná omáčka z hovězího nebo telecího vývaru a výpeku, jíšky, madeiry nebo marsaly, petrželové natě, zeleninového a případně houbového extraktu) promícháme a přelijeme na vejce.





vejce rossini, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz