KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vánoční pstruh na mandlích

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vánoční pstruh na mandlích potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 středně velcí pstruzi
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • citrónová šťáva
   • hladká mouka
   • mletá červená paprika
   • 160 g másla
   • 1 dcl sladké smetany na šlehání
   • 120 g opražených mandlí
   • olej
Recept vánoční pstruh na mandlích připravíme takto:
Pečlivě vykuchané a umyté ryby mírně osušíme papírovým ubrouskem nebo čistou utěrkou, zevnitř i zvenčí osolíme, opepříme mletým černým pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a poprášíme hladkou moukou smíchanou s mletou červenou paprikou. Na horkém másle pstruhy opražíme z obou stran (asi 5 minut), pak vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme sladkou smetanu a mandle (které jsme předtím oloupali a opražili v oleji se solí) a povaříme. Před podáváním pstruhy omáčkou přelijeme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vánoční pstruh na mandlích nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pikantní pstruh, pstruh na rozmarýnu, pstruh na slanině ii, pstruh v alobalu, plněný vánoční kapr, pstruh se slaninou, pstruh na roštu, pstruh po mlynářsku, vánoční kapr s kysaným zelím, pstruh na šalvěji



vánoční pstruh na mandlích, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz