KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vánoční pstruh na mandlích potřebujeme tyto suroviny: • 4 středně velcí pstruzi • sůl • mletý černý pepř • citrónová šťáva • hladká mouka • mletá červená paprika • 160 g másla • 1 dcl sladké smetany na šlehání • 120 g opražených mandlí • olej Recept vánoční pstruh na mandlích připravíme takto:
Pečlivě vykuchané a umyté ryby mírně osušíme papírovým ubrouskem nebo čistou utěrkou, zevnitř i zvenčí osolíme, opepříme mletým černým pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a poprášíme hladkou moukou smíchanou s mletou červenou paprikou. Na horkém másle pstruhy opražíme z obou stran (asi 5 minut), pak vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme sladkou smetanu a mandle (které jsme předtím oloupali a opražili v oleji se solí) a povaříme. Před podáváním pstruhy omáčkou přelijeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vánoční pstruh na mandlích nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vánoční kapr, pstruh pečený po šumavsku, vánoční kapr s kysaným zelím, pstruh na másle a víně, pstruh s petrželovou omáčkou, vánoční kuba, pstruh se sýrem, pstruh na tokajském víně, pečený pstruh s mandlemi, pstruh na sardeli vánoční pstruh na mandlích, recept, hlavní jídla |