KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept tymiánové kuře s krémovými žampiony potřebujeme tyto suroviny: • 4 kuřecí prsíčka s kůží a kouskem kosti • sůl • pepř • 1 lžička citronové šťávy • tymián • 1 lžíce hladké nebo polohrubé mouky • olivový olej • 400 g malých žampionů • 2 oloupané stroužky česneku • 150 ml smetany ke šlehání Recept tymiánové kuře s krémovými žampiony připravíme takto:
Troubu předehřejeme na přibližně 160°C. Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem a citrónovou šťávou. Posypeme ho lístky tymiánu, ale část si jich necháme na později. Kuřecí prsíčka poprášíme moukou, přebytek oklepeme. V silnostěnné pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm maso, nejprve kůží dolů. Po pěti minutách ho otočíme a pečeme ještě zhruba deset až patnáct minut, přičemž ho občas otočíme. Hotové plátky odložíme na talíř nebo pekáček a vložíme do předehřáté trouby, aby zůstaly teplé. Z pánve odlijeme většinu oleje. Vsypeme houby i nasekaný česnek a na prudším plameni opékáme, aby houby začaly měknout. Potom vmícháme smetanu, zbylý tymián, osolíme, opepříme a dvě tři minuty vaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tymiánové kuře s krémovými žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cikánská kuřecí směs, srnčí plátky se žampiony, kuřecí prsíčka na mátě a medu, kuřecí stehna na medu, kuře po japonsku, kuřecí bábovka, kuřecí nudličky po čínsku, kuře marengo, baskické kuřecí paličky, jordánské kuře tymiánové kuře s krémovými žampiony, recept, speciality |