![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 bílé zelí - hlávka • 2 zelené papriky • 6 cibulí • 6 ks rajčat • 6 ks mrkev • 2 kostky zeleninového bujónu • sůl • pepř Recept tukožroutská polévka připravíme takto:
Zelí rozkrojíme na osminy a odřízneme košťál. Papriku a zelí pak nakrájíme na menší proužky. Mrkev a cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme do velkého hrnce a napustíme do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená, přidáme zeleninový bujón a vaříme asi 40 minut. Zatím si pokrájíme rajčata na kostky a přidáme do vývaru a vaříme na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut dokud není všechna zelenina měkká. Tukožroutskou polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tukožroutská polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tukožroutská polévka ii tukožroutská polévka, recept, polévky |