KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Tukožroutská polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tukožroutská polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 bílé zelí - hlávka
   • 2 zelené papriky
   • 6 cibulí
   • 6 ks rajčat
   • 6 ks mrkev
   • 2 kostky zeleninového bujónu
   • sůl
   • pepř
Recept tukožroutská polévka připravíme takto:
Zelí rozkrojíme na osminy a odřízneme košťál. Papriku a zelí pak nakrájíme na menší proužky. Mrkev a cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme do velkého hrnce a napustíme do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená, přidáme zeleninový bujón a vaříme asi 40 minut. Zatím si pokrájíme rajčata na kostky a přidáme do vývaru a vaříme na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut dokud není všechna zelenina měkká. Tukožroutskou polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Tukožroutská polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

tukožroutská polévka ii



tukožroutská polévka, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz