KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Trnkový likér II

Kategorie: nápoje

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept trnkový likér potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg trnek (nejlépe mrazem přešlých)
   • 1 smotek skořice
   • 5 hřebíčků
   • 1 l ginu
   • 50 dkg cukru (svařeného v 0,33 l vody)
Recept trnkový likér připravíme takto:
Trnky omyjeme, rozmačkáme v hrnci, vybereme asi 5 pecek a ty roztlučeme. Vše vložíme do 3–5 litrové láhve, zalijeme ginem, přidáme skořici a hřebíčky, uzavřeme a necháme 10 dní louhovat na okně. Pak scedíme přes plátno, do směsi přilijeme vychladlou cukrovou vodu, dobře promícháme a necháme ještě alespoň 1 den ustát. Pak likér stáčíme do láhví, které dobře uzavřeme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Trnkový likér II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vaječný rumový likér, jahodový likér, limetkový likér, domácí borůvkový likér, čokoládový likér, sametový banánový likér, trnkový likér, myslivecký likér, staročeský zázvorový likér, likér z černých jeřabin



trnkový likér ii, recept, nápoje


©2024KucharkaRecepty.cz