![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg trnek (nejlépe mrazem přešlých) • 1 smotek skořice • 5 hřebíčků • 1 l ginu • 50 dkg cukru (svařeného v 0,33 l vody) Recept trnkový likér připravíme takto:
Trnky omyjeme, rozmačkáme v hrnci, vybereme asi 5 pecek a ty roztlučeme. Vše vložíme do 3–5 litrové láhve, zalijeme ginem, přidáme skořici a hřebíčky, uzavřeme a necháme 10 dní louhovat na okně. Pak scedíme přes plátno, do směsi přilijeme vychladlou cukrovou vodu, dobře promícháme a necháme ještě alespoň 1 den ustát. Pak likér stáčíme do láhví, které dobře uzavřeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Trnkový likér II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: limetkový likér, sametový banánový likér, vaječný rumový likér, čokoládový likér, šípkový likér, borůvkový likér, myslivecký likér, likér z černých jeřabin, staročeský zázvorový likér, jahodový likér trnkový likér ii, recept, nápoje |